Conferences

Segona reunió del projecte Media Councils in the Digital Age

La 10a edició de l’European Interactive Forum va tenir lloc el darrer 21 i 22 de gener a Brussel·les. Mitjans de comunicació, periodistes, consells de premsa, sindicats i associacions de periodistes van reunir-se per abordar els reptes de l’autoregulació periodística en l’era digital.

Sota aquest marc, Digilab va assistir  a la segona reunió del projecte Media Councils in the Digital Age. Es tracta d’un projecte finançat per la Comissió Europea per estudiar els reptes professionals i ètics dels consells d’informació en l’entorn digital. El professor Jaume Suau va participar en representació de la Facultat, presentant el disseny general de l’enquesta que es farà a periodistes europeus sobre els reptes dels Consells de Premsa en l’entorn digital, incloent-hi temes ètics i d’autoregulació.

L’objectiu principal del projecte és identificar les dificultats amb què s’enfronten les entitats d’autoregulació periodística davant el desenvolupament digital i proposar mesures que els permetin adaptar-se a la nova realitat. El projecte compta amb un finançament inicial de 500.000 € i també hi participen la Federació Europea de Periodistes, la Universitat Lliure de Brussel·les i els consells d’informació de Finlàndia, Alemanya, Àustria, Països Baixos, Bèlgica i Irlanda. El projecte inclou també la UNESCO com a partner associat.

 

 

Previous post

Projecte de Formació en Social Media Literacy a la Jornada «Violència de gènere: reflexió i actuacions»

Next post

Media Pluralism Monitor 2020: Final conference in Florence